Öneriler/Makaleler İnternet Girişimcileri Çok Büyük Avantajlara Sahip

İnternet Girişimcileri Çok Büyük Avantajlara Sahip

İnternet girişimciliğinin geleneksel anlamdaki girişimciliklerden belli başlı farkları vardır. Bu farklardan en önemlileri; düşük başlangıç sermayesi gereksinimi, düşük işletme giderleri ve geniş pazarlara erişim olanağı sağlamasıdır. İnternet girişimcisi geleneksel girişimciye göre daha az sermayeyle daha hızlı ve fazla kazanç sağlayarak büyüme imkanı elde edebilir.

Daha Az Parayla İnternette İş Kurulabilir

İşletme açmak için başlangıç sermayesi ihtiyacı girişimcilerin önünde en büyük engeldir. İnsanlar bu engel yüzünden iş kurmakta zorlanmakta hatta vazgeçmektedirler. Başlangıç sermayesi olarak sabit maliyetler, kira, satış ve pazarlama giderleri, personel maaşları, ürün stoğu için sermaye gösterilebilir. Bunlar ciddi yatırım gerektiren maliyetlerdir.

İnternet girişimcisi ise başlangıç sermayesi olarak çok daha düşük bir parayla iş kurabilir. Kira, reklam, personel maaşı gibi giderleri olmadığından dolayı çok daha avantajlıdır ve büyümesini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir.

Geniş Müşteri Kitlelerine Hızlı ve Kolay Ulaşım

İnternette zaman ve mekan sınırlarının olmaması dünyanın en ücra köşesinden bile sanal mağazanızın ziyaret edilmesine olanak tanınır. Bu da dünya genelinde müşterilere ulaşmanıza imkan tanır. Geleneksel anlamda bir dükkan açtığımızı düşündüğümüzde müşterilerimiz genellikle dükkan çevresindekilerden oluşur. En fazla diğer illerden gelen insanlar müşteri potansiyeline girer. Fakat internette böyle bir sınırlandırma yapılamaz.

İndirimli E-Ticaret Paketimizi Görmek İçin Tıklayın

11512 kez okundu